“Αποκλεισμό των ακραίων αντιδράσεων, με οδηγό την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τις δημοκρατικές αρχές, είναι τα στοιχεία που πρέπει να αναδείξουμε ως Έλληνες”, δήλωσε ο Μάξιμος Σενετάκης κατά την επίσκεψη του στα χωριά Σγουροκεφάλι και Επισκοπή.

Συγκεκριμένα στη συζήτηση του με τους πολίτες ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου συμφώνησε, ότι η διατήρηση του πολιτισμένου διαλόγου είναι σημαντική παράμετρος τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και για να προετοιμάσουμε, με αυτές τις αρχές, την επόμενη γενιά.

Επίσης ο κ. Μάξιμος Σενετάκης εξέφρασε την άποψη ότι, ακραίες εκφράσεις του τύπου “μαζί τα φάγαμε” καταλήγουν να μένουν βαθιά χαραγμένες μέσα στη μνήμη των νέων, ιδιαίτερα όσων δεν αποκόμισαν κανένα όφελος ή καλούνται σήμερα να το αποπληρώσουν σε πολλαπλάσιο βαθμό.

Ωστόσο, κατέληξε ο βουλευτής κανένας πολίτης δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται και χρειάζεται όλοι να στηρίξουμε τον διάλογο χωρίς εντάσεις, με στόχο την παραγωγική σύνθεση λύσεων, διατηρώντας το δικαίωμα της διαφωνίας με επιχειρήματα.